Nyezalezhnaja

Nyezalezhnaja

Románia kinyitja Pandora szelencéjét!

2018. március 08. - Pjotr Pavlovics

A szovjet-német megnemtámadási szerződés 

 

Договор о ненападении между Германией и Советским Союзом

 

 

© AP Photo,

Románia kinyítja Pandora szelencéjét.  Ukrajnának fel kell kötnie a nadrágját.

10.02.2018

59135705

Andrej Golovacsev 

 

Ukrajna háború utáni területgyarapodása jelentős-- de a szomszédok már készen állnak igényeik belentésére.

 

A nemzetközi biztonság jelenlegi rendszere a második világháború után megállapított határok sérthetetlenségén alapszik. Ez a a rendszer a Szovjetunió szétesése után bomlani kezdett. A NATO tántoríthatatlanul Kelet felé nyomult, míg Oroszország válaszképpen szétverte Grúziát, annektálta a Krimet és elősegítette polgárháború kibontakozását a Donbasszban.

 

Miután az USA nem tudta Oroszországot a megbomlott status quo visszaállítására kényszeríteni, mindenki számára világossá vált, hogy a biztonsági rendszer összeomlott, és Európában a határok átrendezésének új folyamata kezdődött. Ugyanígy világos volt, hogy mindez csak idő kérdése és valakinek fel kell vetni a Molotov-Ribbentrop paktum kérdését valamint a háború után meghúzott határok igazságosságát.

 

 

 

És végre valaki felvetette. Kicsoda? Az USA! Pontosabban annak Lengyelország után legodaadóbb szövetségese–Románia, mely meg se szólalhat az USA engedélye nélkül.

 

 

Megjegyzés:Románia volt elnöke Traian Basescu bejelentette, hogy a parlament elé terjeszti  a Molotov-Ribbentrop paktum érvénytelenné nyilvánítását. Szavai szerint ez a paktum vezetett Moldova Szovjetúnióhoz való csatolásához. 

 

 

A folyamat, mint egy klasszikus mondotta*, elindult. Ezt csak lasítani lehet, megállítani lehetetlen.Ukrajnának fel kell kötnie a nadrágját, mert a háború utáni szerzeményei jelentősek, de ezekre idővel a szomszédok bejelentik igényiket. Mikor Lengyelország törvényt fogad el a banderista ideológia megengedhetetlenségéről, már előre a határok megváltoztatására készül--mintegy megteremti az ehhez szükséges kultúrális-ideológiai hátteret.

 

 

A Molotov--Ribbentrop paktum érvénytelenítésének kisérletei és a háború utáni határok revíziója elkerülhetetlenül polgárháborúkhoz és katonai konfliktusokhoz vezetnek Moldova, Dnyesztermente, Ukrajna, Lengyelország, Románia, Magyaroroszág és talán Jugoszlávia  területén. Oroszország és az USA éppen ezeken a területeken fogják összemérni erőiket

 

 

Lényegében ez elkerülhetetlen, mert az USA megvádolta Oroszországot és Kínát,hogy megpróbálják megdönteni a jelenlegi egypólusú világrendet és határozottan kiállnak a saját hegemóniájuk mellett.  Az USA és Oroszország között, érthető okoból nem lehet közvetlen összeütközés.   Tehát csak harmadik országokban mérhetik össze erőiket.  Az USA természetesen nem tudja megbocsájtani a Krim megszáállását, mert akkor mindenki rögtön kést helyez az USA nyakára. Tehát büntetni kell. Emiatt kezdeményezi Románia az USA követelésére a Molotov-Ribbentrop paktum felülvizsgálatát.

 

 

Ez felkérés a háborúra.

 

* A "klasszikus", akitől a kifejezés származik M. Gorbacsov, a SZU utolsó elnöke (a ford.--www.oroszulpjotrpavlovic.5mp.eu)

Az eredeti publikáció: Glavred (Главред)

Közzététel időpontja: 09/02/2018

 

https://inosmi.ru/politic/20180210/241423832.html

A bejegyzés trackback címe:

https://nyezalezhnaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9413719136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A-tominator 2018.03.16. 09:30:42

Legyenek boldogok a románok Moldovával - de Erdély és Kárpátalja a magyaroké!

Pjotr Pavlovics · http://blog.hu/user/1250387/tab/settings/ 2018.03.17. 11:50:40

@A-tominator: K9ivéve, ha az oroszok és ukránok megint összeborulnak!
Akkor marad minden a régiben!
süti beállítások módosítása