Nyezalezhnaja

Nyezalezhnaja

Fekete Lenin

2017. november 24. - Pjotr Pavlovics

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ISMERKEDJETEK MEG A FEKETE LENINNEL,

 

AKI A DONBASSZ SZABADSÁGÁÉRT HARCOL

© Facebook

Opinion

18:46 07.04.2015(updated 18:26 13.06.2015) Get short URL

046015510

 

Ayo Beness-t „Fekete Lenin”-nek nevezik radikális nézetei és szókimondó magatartása miatt. Arról beszélgettünk vele, mért döntött úgy, hogy elhagyja Litvániát és csatlakozik a Donbassz-i miliciához.

 

Azt hallottam rólad, hogy az ukrán határőrök a határon letartóztattak és visszatoloncoltak Lettországba. Hogy kerütél vissza Donbasszba._

 

Engem Ukrajnából kétszer deportáltak. Először Donyeckből, az akkori kormányzó parancsára. Londonba toloncoltak vissza, ahol korábban hét évig éltem, tanultam, dolgoztam. Innen a Krimbe mentem, és Krim Oroszországgal való újraegyesitése után tovább Donyeckba.

 

Nem a határátlépéskor tartóztattak le. Társaimmal már a régióban tartózkodtunk és kapcsolatba léptünk népünkkel. Ekkor tartóztattak le minket.

 

Ezek a hadsereg emberei voltak, nem határőrök. Megrugdostak, láncokkal vertek minket, aztán Kievbe vittek, átadtak az ukrán biztonsági szolgálatnak, ahol összevertek és Lettországba deportáltak, mivelhogy lett állampolgár vagyok.

 

Május 11.-i deportálásom után Lettországban két hónapot börtönben töltöttem. Lettország területi sérthetetlenségének aláásása”, „Lettország politikai és gazdasági rendszerének erőszakos megváltoztatására való felhívás”, „előkészületek Livánia függetlenségénak erőszakos felszámolására” vád alapján két hónap börtönre ítéltek. Mindezt Donyeckben és Szimferopolban elhangzott beszédeimre alapozták, melyekben a Szovjetunió visszaállítására szólítottam fel.

 

Hála az Orosz Hajnal párt vezetője fellebbezésének, aki egy tapasztalt jogász, július végén szabadon bocsátottak. A börtönben megtagadták az Ukrán Biztonsági Szolgálat és a Nemzeti Gárda által elkövetett kínzások törvényes igazolását, továbbá a szükséges orvosi kezelést is.

 

A Lettországban ellenem koholt vádakat politikai elnyomásnak tekintem és kieszközlöm, hogy a Lett bíróság teljes mértékben felmentsen, továbbá, hogy kárpótoljon a törvénytelen börtönbüntetés miatt elszenvedett erkölcsi károk miatt.

 

Azzal a feltétellel helyeztek szabadlábra, hogy nem hagyom el az országot. Emellett rendőri felügyelet alá helyeztek. A kemény rendőri felügyelet mellett a biztonsági erők is gyakorlatilag minden nap, sőt, éjszaka is meglátogattak, hogy ellenőrizzék, mit csinálok.

 

December 29.-én Észtországon keresztül szöktem meg. Autóstoppal jutottam a határra, majd az erdőn mentem át, hogy elkerüljem a határ-járőrt, majd onnan tovább Finnországba vasúton. December 31.-én érkeztem Moszkvába, ott töltöttem néhány napot, majd a Luganszki Népköztársaságba mentem.

 

Ayo Beness

© Facebook

Ayo Beness

 

 

 

Mit csnálsz most?

Novorisszija Hadseregének katonája vagyok. A Másik Oroszország párt által szervezett Interbrigádok-on keresztül jutottam ide. A tüzérségnél szolgálok már három hónapja.

 

Az Interbrigádok a világ minden tájáról összejött baloldali külföldiekből áll, akik az imperializmus ellen vannak. Vannak önkénteseink Afganisztánból, Brazíliából, Franciaországból, Olaszországból, Angliából, Írországból, 50 Vörös Lett lövész, Szerbiából, Görögországból stb.

 

 

Ayo Beness

© Facebook

Ayo Beness

 

Amennyire én tudom, a Másik Oroszország a korábbi Nacionál-Bolsevik párt, mely általában véve egy nacionalista mozgalom.Tapasztaltál-e rasszizmust a mozgalomban, illetve a miliciáknál? Ha igen, hogy tudtad feldolgozni?

 

A mi mozgalmunk nem nacionalista. A következők miatt. Pártunk tagjai különböző rasszokhoz és különböző nemzetekhez tartozó emberek.Vannak nálunk oroszok, lettek, ukránok, beloruszok, zsidók, kazahok, angolok és mindhárom rassz képviselői- fehérek, sárgák, feketék.Mi tisztán internacionalista párt vagyunk és harcolunk az emberek diszkriminálása és megalázása ellen mindenütt a világon és Oroszországban.

De szeretjük Oroszországot, hazánkat és mindenek felett védjük az érdekeit. Szeretnénk egy erős, virágzó szocialista államnak látni, ahol minden nemzetiség jól érzi magát.

 

Ayo Beness

© Facebook

Ayo Beness

 

Mit jelent számodra orosznak lenni?

 

Számomra orosznak lenni azt jelenti, hogy szeretem, tisztelem, tanulmányozom az orosz kultúrát, irodalmat és a populáris művészeteket. Tanulmányozni az orosz történelmet és részt venni nép jólétének emeléséért és Oroszország felvirágoztatásáért vívott politikai harcban.

 

Pártom és én támogatjuk a Krim és Oroszország történelmi újraegyesülését és márciusban a Krimbe mentünk, hogy részt vegyünk a nép felszabadítási mozgalmában.

 

Azonkívül úgy gondoljuk, hogy Oroszország helyesen teszi, hogy humanitárius segélyeket küld Novorosszijának és támogatja a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokat a nemzetközi béketárgyalásokon és találkozókon.

 

Az eredeti interjút lerövidítettük.

 

 

Read more: http://sputniknews.com/analysis/20150407/1020578886.html#ixzz3d3zEyhYKIS

Ha oroszul szeretnél tanulni, katt ide:www.oroszulpjotrpavlovic.5mp.eu

A bejegyzés trackback címe:

https://nyezalezhnaja.blog.hu/api/trackback/id/tr113368617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása